Streets in Vietnam

Every streets has a story behind and it takes you a lot of time to explore.

Post by admin

01:46 - 25/08/2017

Bình luận

First, all the streets in Vietnam have a name. However, It’s not just a simple name. There is a whole story behind each name. They were named according to important events, historical characters. Not only were streets’ names based on Vietnamese people but they were also named by foreigners who have devotement for people. You can list Pasteur, Alexander de Rhodes,… Some streets names are long and hard to pronounce like: “ Cách Mạng Tháng 8”, “Bà Huyện Thanh Quan”, “Nam Kì Khởi Nghĩa”,..

Here is meaning of some names:

  • “Cách Mạng Tháng 8”: it’s an August Revolution in 1945.

  • “Bà Huyện Thanh Quan”: that’s a famous poet in 19th

  • “Nam Kì Khởi Nghĩa”: is also a revolution of people of the South Vietnam.

Every street has a story behind and it takes you a lot of time to explore.

Second, streets not only interesting by its stories but also attractive by its specifics. Do you know “ Đồng Khởi Street” is well-known like “Luxurious Street” because there are a lot of shopping malls, 5-stars hotels, luxurious brands,… or “Nguyễn Huệ Street” is also known as a Walking Street for all people.

Dong Khoi Street. (Source: Internet)

If you want to enjoy Vietnamese street food, let’s visit “Nguyễn Tri Phương Street” at night or “Nguyễn Huệ Street”. If you want to go shopping with a low budget “Nguyễn Trãi Street” can be a good option.

Nguyen Hue – Walking street on daily days.( Source: Internet)

When you come to Vietnam on Lunar New Year, you have a chance to come and enjoy “Nguyen Hue Flower Street”. At this time, the street will be decorated by a lot of flowers and they also design those flowers into different shapes like bicycles, dragons, boats,… This event is held every year and the street has become the most crowded and beautiful place.

Nguyen Hue Flower Street. ( Source: Internet)

Nguyen Hue Flower Street at night.( Source: Internet)

Third, as a part of the streets, there is one thing you can not ignore. That’s alleys. Alleys are short and narrow but they are always considered as a feature of the city.

Finally, one thing that almost foreigners always worried is that the streets are always full of vehicles, especially at rush hours. If it’s the first time you want to pass the street, you should choose a crossroad which has a traffic light. You should be more careful when you’re trying to follow Vietnamese people (because they have more experience than you, so they can cross the street easily), and more careful if you want to catch the moment you cross the street by your phone.

Exploring streets in Ho Chi Minh City is one thing you should take note. It has so many aspects: history, beauty, culture, also cuisine. It will always be a part of city’s beauty.

 

TIN MỚI

TUYỂN CỘNG TÁC VIÊN THÁNG 11/2021 - HỌA THANH
Tin tức TUYỂN CỘNG TÁC VIÊN THÁNG 11/2021 - HỌA THANH

Nov 01 2021

🎼 Theo như Travel dự đoán, quẻ tarot tháng 11 này cho thấy: Có vẻ các bạn sắp phải đối mặt với một cơ hội, một thách thức mới, một môi trường mới. Đây sẽ là nơi sẵn sàng dang tay chào đón, giúp bạn tô điểm, khai phá thanh xuân, là nơi để bạn phát huy khả năng của riêng mình. “Đừng thảng thốt, vội vàng nhưng cũng đừng muộn màng bỏ lỡ!” Mình cảm thấy nơi này đang thật sự trông ngóng, chờ mong những màn lộ diện ấn tượng từ các bạn đó. Ở đây sẽ có một cú hít thật bùng nổ, không làm thất vọng các bạn đâu nhaa. Đặc biệt nhớ phải nắm bắt cơ hội - “SEIZE YOUR MOMENT”.

Xem thêm
NÉT QUYẾN RŨ ĐÔNG - TÂY GIỮA LÒNG SÀI GÒN
TRAVELPHOTORUN2021 - EMAGAZINE NÉT QUYẾN RŨ ĐÔNG - TÂY GIỮA LÒNG SÀI GÒN

May 22 2021

Sài Gòn trong mấy người là gì á? Bữa nào kể nghe chơi nha. Còn hôm nay, để Team Thích ăn bơ mật ong tụi tui dắt đi loanh quanh mấy chỗ kiến trúc hay ho Sài Gòn cho mở mang tầm mắt xíu nhaaa!

Xem thêm

Bài viết theo danh mục

GÓC PHẦN HAI - LAI RAI NHỮNG CÂU CHUYỆN
TRAVELPHOTORUN2021 - EMAGAZINE GÓC PHẦN HAI - LAI RAI NHỮNG CÂU CHUYỆN

May 22 2021

“Dừng chân một chút, ngồi lại chốn đây, nghe tôi kể chuyện ngày xưa”

Xem thêm
CẦU - NỐI: NGÀY ẤY - BÂY GIỜ
TRAVELPHOTORUN2021 - EMAGAZINE CẦU - NỐI: NGÀY ẤY - BÂY GIỜ

May 22 2021

Thời gian trôi đi, mọi thứ đổi thay, chỉ có tôi là vẫn ở đó, vẫn lặng lẽ ngắm nhìn Sài thành yêu dấu. Không biết đã tự bao giờ và ai đã đặt cho tôi cái “biệt danh” mến thương như vậy mà tôi cực kì thích nó: Cầu - Nối.

Xem thêm
Cơ hội tham quan khách sạn Le Meridien Sài Gòn
TRAVELPHOTORUN2021 - EMAGAZINE Cơ hội tham quan khách sạn Le Meridien Sài Gòn

May 22 2021

Người xưa có câu: “Trăm nghe không bằng một thấy, trăm thấy không bằng một thử, mà ai học Du lịch thì phải thử tham quan khách sạn Le Meridien Sài Gòn một lần”.

Xem thêm
NHÀ 20 Ở PHỐ 21
TRAVELPHOTORUN2021 - EMAGAZINE NHÀ 20 Ở PHỐ 21

May 22 2021

"Nhà 20 ở Phố 21" đơn giản, không cầu kỳ, cũ kỹ nhưng vững chãi. Nơi đây ghi lại mọi thứ theo thời gian. Là văn hóa, là kiến trúc, là mùi hương, là kỉ niệm. Bạn đến với Sài Gòn đã bao nhiêu lâu rồi? Sài Gòn đối với bạn là cảm giác gì? Có khi nào bạn bật khóc và tự hỏi Sài Gòn xem bạn là người ra sao chưa? Nếu có, cùng tụi mình cảm nhận một chút để biết rằng Sài Gòn gửi cho bạn "tín hiệu" gì nhé. Mong bạn có một đời an yên, với Sài Gòn.

Xem thêm
HỘI QUÁN - HỘI NGỘ
TRAVELPHOTORUN2021 - EMAGAZINE HỘI QUÁN - HỘI NGỘ

May 22 2021

Những người lưu giữ những giá trị văn hoá ở Hội quán đa số đều là các cụ già. Từ bác treo vòng nhang đến những bác “giữ” Hội quán. Người ta đứng bên khung cửa nhìn về những đại lộ rộng lớn và bên kia là những tòa cao ốc khang trang, họ ngẩn ngơ nhìn nhân sinh trôi qua trước mắt. Chẳng biết trong lòng người ta nghĩ gì trong những lần ngẩn ngơ như thế, Nhưng chắc chắn là có sự bình yên. Như cách mọi người đến đây để gửi gắm niềm tin của mình. Bình yên bên những bình an!

Xem thêm